Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                                                                          A Hold

A Hold meghatározó szerepet játszik a sorozatban. A lányok annak hatására változtak sellővé, hogy a telihold besütött a Mako szigeti barlangba, amikor a lányok éppen a vízben voltak. Ezentúl ha teliholdkor a Holdra néznek, az megbabonázza őket és furcsán kezdenek viselkedni, a külvilágra pedig oda sem figyelnek. (Pl. Cloe-ból egyszer szirén lett, és az énekével magához vonzotta az összes fiút (ahogy a mondában a parton éneklő szirén odacsalta a hangjával a hajósokat, akiket így a halálba kergetett). Amint lement a telihold, véget ért a hatás és Cleo elvesztette az énekhangját (ami azelőtt amúgy se volt). A lányokat a sorozat első évadában egyenként keríti hatalmába a Hold. Emma és Rikki nem emlékeznek majd, hogy mit csináltak telihold éjszakáján viszont Cleo igen.

A második évad kezdetén mindhármukat egyszerre babonázza meg a Hold, ennek hatására elmennek a Mako szigetre és a barlang vizében tartózkodnak, amikor besüt a Hold. Valószínűleg ennek hatására megnő az erejük és csak nehezen sikerül majd újra uralniuk. (Pl. Cloe szélvihart tud kavarni, Emma sokkal jobban lefagyasztja a dolgokat (nem csak a vizet), Rikki pedig forralás helyett felégeti a dolgokat.

Aznap éjjel, amikor ez történt Lewis utánuk meg, hogy hazavigye őket, de a lányok ellenállnak és hármuk elejével vihart kavarnak, amit a meteorológusok nem tudnak kideríteni, mitől alakult ki. A telihold hatása alatt többször is a lebukás szélén állnak a lányok a furcsa viselkedésük miatt, de mindig megússzák (általában Lewis közreműködésével). A második évadban megtanulják, hogy legyenek úrrá a Hold hatásán.

A második évad végén Charlotte kerül a Hold hatása alá, és a szigethez csalja Lewis-t és a lányokat, mivel megtudja, hogy aznap éjszaka, a Hold elveszi annak a sellőnek az erejét, aki teliholdkor a barlang vízében tartózkodik (ennek oka, az, hogy a bolygók mind egy síkban állnak). Charlotte három vízsárkánnyal harcol a lányokkal, akik végül belökik őt a vízbe, így ő veszti el az erejét. Ha pedig holdfogyatkozás van, a barlang vize 12 órára veszi el a sellők erejét.

Szerkesztette: a www.szuperh2oneked.eoldal.hu oldal szerkesztője.

Ellopni TILOS !