Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Részek h2o-sellőmesék sorozatából :

                          1.évad

  Metamorphosis     1.01
Az átváltozás  
Rikkinek hála, a lányok a Mako-szigeten találják magukat, egy hely ahová soha senki sem megy. Mivel a Zane-től elcsent motorcsónak lerobban, így a szigeten rekednek. Cleo beleesik egy barlangba, ahová a többi két lány is követi. A barlang egy vulkán belsejében van és egy kicsi medence van benne. A lányok beleugranak, mivel ez az egyetlen kiút, de közben a telihold bevilágít, és a víz bugyborékolni kezd. Emmáék másnap reggel furcsa dolgot vesznek észre, mégpedig azt, hogy sellõk lettek, sőt, legelőbb Cleo jön rá, hogy mozgatni tudja a vízet, majd pedig Emma, hogy ő meg fagyasztani tud. Rikki mindezek láttán azon kesereg, hogy ő miért nem kapott különleges erőt.
 
  Pool Party     1.02
A medencés buli  
Miriam medencés bulit rendez Byron tiszteletére. Cleo fontolgatja, hogy elmenjen-e, most, hogy sellõvé vált. Folyamatosan változtatja a véleményét, emiatt Lewissal is összeveszik. Később a JuiceNet-ben Lewis Rikkitől kérdezi, hogy mi van Cleo-val, de ő csak felidegesíti magát, viszont közben rájön, hogy neki is van ereje. Végül Cleo úgy dönt, mégis elmegy a medencés buliba és mikor megérkezik, akkor azt hazudja, hogy meg van fázva és így nem mehet a vízbe. Ám Zane és a haverjai bedobják õt a medencébe pont akkor, amikor megérkezik Lewis, aki így megtudja, hogy a lányok sellõvé válnak a vízben. Ezekután úgy dönt, hogy segít nekik, majd Rikki az erejével megszárítja Cleo-t és utána otthagyják a medencés bulit.
 
  Catch of the Day     1.03
A nagy fogás  
Cleo nem igazán akarja tudomásul venni, hogy sellővé tud válni, helyette inkább a fogságba esett teknősökért aggódik, de Rikki felvilágosítja, hogy pont az ő apjának a hálójában akadnak fenn a teknősök. Mikor Cleo rákérdez az apjánál, ő biztosítja arról, hogy ő nem használ illegális hálót, de Cleo nem nagyon akar hinni neki. Később Cleo apját gyanusítják azzal, hogy illegális hálóval halászott és emiatt Cleo nagyon szomorú lesz, de rájön, hogy nem az apja a hibás, hanem az egyik munkatársa. Félelmeit legyõzve követi Eddie-t, de fennakad a hálóban. Végül Emma és Rikki is odamegy és segítenek neki. Don végül kirúgja Eddie-t és Cleo bocsánatot kér az apjától, hogy nem hitt neki. Most már mindhárman szeretnek úszni.
 
  Party Girl     1.04
Party Girl  
Cleo állást kap az állatkertben, ennek Emma nem nagyon örül, mivel attól fél, hogy Cleo vizes lesz és sellõvé változik. Munka közben Cleo találkozik Miss Chatham-mel, akiről kiderül, hogy mindent tud róluk. Emma visszatér a Mako-szigetre és a holdfényes medencében talál egy medált. Úgy gondolja, hogy valami nagyon fontos dolog kapcsolódhat a medálhoz. Emma nem akarja megrendezni a szokásos év végi pizsi bulit, de végül Cleo meggyõzi. A bulira Zane és Miriam is elmegy, de Zane-t kidobják a buliról. Cleo a párnacsata közben vizes lesz, így azonnal a szekrénybe rohan, ahol egy hálózsákba bújik, de a többiek kiszedik Cleot a szekrénybõl. Mikor a lányok dobálni akarják, Cleo a varázserejével felrobbantja az üdítõket és az egész Miriemre zúdul. Miriam el akarja lopni Emma nyakláncát, de Rikki még időben visszaszerzi tőle. Emma Cleonak adja a medált, mivel szerinte nála nagyobb biztonságban lesz. Másnap Miss Chatham elmondja Cleonak, hogy a lánc eredetileg Graceié volt, aki elvesztette a nyakláncot 50 évvel ezelõtt.
 
  Something Fishy     1.05
A sellõnapló  
Emma és Lewis visszamennek a Mako-szigetre, ahol Emma megmutatja, hogy hol lettek sellõk. Lewis mindent alaposan megvizsgál, de nem talál semmit. Az állatkertben jelmezes szépségversenyt rendeznek. Ezen Miriam is el akar indulni. Ez Cleo-t felidegesíti, így õ is benevez a versenyre. Kim Cleo szobájában kutat és megtalálja a titkos naplóját. Ebben Cleo mindent leírt és lerajzolt, ami a sellõkkel kapcsolatos. Kim ráadásul rajtakapja Cleo-t, amikor átváltozik a fürdőszobában sellõvé. Ezután Kim mindent elmond Elliotnak, de õ eleinte nem hisz neki, ám amikor fürdik, jégdarabok esnek ki a zuhanyból, mivel Emma megfagyasztotta a vizet. Ezt elmondja Kimnek, majd úgy döntenek, hogy leleplezik a lányokat. Ezután Elliot kérdõre vonja Emmát, így a lányok és Lewis is tudomást szereznek a naplóról. Végül úgy terelik el magukról a gyanút, hogy elhitetik a gyerekekkel, hogy Miriam is sellõ. A versenyen lelocsolják a versenyzõket, de Cleo eltéríti a vízsugarakat az erejével, így ő nem ázik meg. Kim széttépi Miriam uszonyát, így kiderül, hogy az csak egy jelmez. Végül Cleo azt hazudja Kimnek, hogy a napló csak egy mese és a naplót a tengerbe dobja.
 
  Young Love     1.06
Az elsõ szerelem  
Lewis bátyjának van egy növényháza, ahol pálmafákat termeszt. Emma, Rikki és Elliot holmikat visznek neki és közben Elliotnak nagyon megtetszik a hely. A tengerparton Elliot szörfözni tanul Byronnal, de közben Emma és Byron elmennek szemetet szedni, így Emma Rikkire bízza Elliot-ot, azonban a kissrác a vízbe megy és elsodorja egy hullám. Rikki megmenti õt annak ellenére, hogy bárki megláthatja, hogy sellõ. A megmenekülése után Elliot szerelmes lesz Rikkibe és mindenféle ajándékokat vesz neki. Rikkinek egy idő után elege lesz belõle és elküldi a srácot. Másnap Elliot eltûnik, de Rikki megtalálja õt a növényházban, azonban beindul az automata locsolórendszer, így menekülniük kell, viszont nem tudnak kijutni a Lewis által felszerelt automata zár miatt. Végül Emma varázserejével sikerül kiszabadulniuk és Rikki is megbeszéli a dolgot Elliot-tal.
 
  Moon Spell     1.07
Telihold  
Emma szülinapi bulit szervez az apjának. Az állatkertben Miss Chatham figyelmezteti Cleo-t, hogy aznap este telihold lesz és ne nézzenek bele a Holdba, és véletlenül se érjenek vízhez. Emma a bulin azonban belenéz a Holdba, így a Hold hatása alá kerül, aminek a hatására kigúnyolja a vendégeket. Cleo egy pillanatig nem figyel rá, így Emma a tengerbe ugrik és a Mako-szigethez úszik. Amikor visszatér a buliba, Lewis szedi ki a vízbõl, azonban Rikki hiába szárítja meg, mégsem tûnik el az uszonya, így Emmát a jakuzziba rakják, ahol csókolózik Byronnal. Később a fürdõszobába, majd a saját szobájába zárják, de egyik hely sem jön be, mivel Emma teljesen tönkreteszi a bulit. Végül Emmát a JuiceNet-be viszik, ahol reggel - miután lement a Hold - Emma visszaváltozik, viszont semmire sem emlékszik. Mikor hazamegy, kimagyarázza magát az apja elõtt és bocsánatot kér tőle.
 
  The Denman Affair     1.08
A tudomány ára  
Dr. Denman, egy híres tengerbiológus érkezik a városba, ezért Lewis jelentkezik az asszisztensi állásra, hogy így bejusson a laborjába. Később Cleo DNS-ét vizsgálja, azonban Dr. Denman rajtakapja, így Lewis véletlenül a laborban hagyja a mintát, amit Dr. Denman is megvizsgál és rájön, hogy milyen különleges az a minta. A lányok már nem bíznak Lewisban, de a mintát nem tudják visszaszerezni. Közben Dr. Denman elmondja Lewisnak, hogy egy hosszabb külföldi kutatásra indul és ajánlatot tesz neki, hogy amikor elmegy, menjen vele ő is. A lányok el vannak keseredve, hogy Lewis elárulta őket, de a barátságukra való tekintettel el akarnak búcsúzni tõle, mielőtt elmenne, azonban mire kiérnek a kikötőbe, a hajó már elment. Lewist mégis ott találják a kikötõben, mivel ő mégsem ment el, sőt visszaszerezte a mintát és még Dr. Denman DNS-rõl szóló cikkét is megsemmisítette.
 
  Dangerous Waters     1.09
Veszélyes vízeken  
Cleo megsiratja a halát, Plútót, aki nemrég meghalt. Rikki nem tud együtt érezni Cleo-val, de hogy ne higgyék a lányok érzéketlennek, vesz neki egy új halat, viszont az új hal édesvízi, Cleo pedig csak tengeri halakat tart. Így később Rikki a tengerben szerez Cleo-nak egy ritka fajú halat. A ritka halra a kikötõben felfigyel egy férfi, aki megbízza Rikkit, hogy szerezzen Neki még több halat sok pénzért cserébe. Rikki annyira örül a pénznek, hogy a lányokkal még vásárolni is elmegy. A vásárlás után a JuiceNet-ben lévõ akváriumban meglátja azt a halat, amit õ szerzett a pasinak. Hamar rájön, hogy átverték, így Rikki megkeresi a fickót, majd jól beolvas a pasasnak, sőt a búvóhelyére is követi, ahol a varázsereje segítségével jól elintézi a bűnbandát. Emma és Cleo követte őket és így segíteni tudnak Rikkinek. Lewis kihívja a rendõröket, így végül a csalók börtönbe kerülnek.
 
  The Camera Never Lies     1.10
A kamera nem hazudik  
A JuiceNet-ben filmkészítő versenyt rendeznek. A lányok Emma ötletével neveznek és filmet forgatnak Emma anyjáról. Rikki azt mondja Lewisnak, hogy Emma ötletével sose nyernének, ezért Rikki külön is benevez a versenyre és a cápákról akar filmet forgatni. Zane terve eközben az, hogy megdönti apja rekordját, aki rekordidő alatt átkelt a Mako-szigetre még évekkel ezelõtt és ehhez Lewis segítségét kéri. Azonban Zane szörfjét egy cápa felborítja, Lewis motorcsónakja pedig lerobban, így Zane-t majdnem megtámadja egy cápa, de az éppen ott víz alatt filmező Rikki a varázsereje segítségével megmenti õt. A felvételeket Lewis átszerkeszti, így végül õ nyeri meg a versenyt.
 
  Sink or Swim     1.11
Az úszóverseny  
Újra megrendezik a városban az úszóversenyt, így Byron megkéri Emmát, hogy segítsen neki megnyerni a versenyt. Elsőre nem vállalja, de mikor Zane azzal cukkolja Byront, hogy őt úgysem tudja legyőzni, Emma mégis elvállalja, de csak úgy, hogy a medence mellett nézi õt. Az edzéseken közel kerülnek egymáshoz, Byron meg is csókolja Emmát, de a kedvesség nem vezet eredményre, ezért Emma bekeményít. Zane kihívja Byront egy elõdöntõre, amit Byron annak ellenére elfogad, hogy Emma kéri, hogy még ne versenyezzen. Ki is kap Zane-től, így Emmával jól összevesznek és nem edzenek többet együtt. Ennek ellenére Byron végül mégis megnyeri a valódi versenyt, azonban Emma és Byron csak barátok maradnak.
 
  The Siren Effect     1.12
A szirén éneke  
A JuiceNet-ben karaoke versenyt rendeznek. Rikki benevezi Cleo-t, de Cleo csúnyán leég, mert nem tud énekelni. Miss Chatham megint figyelmeztei Cleo-t, hogy ne nézzenek a Holdba. Az estét a lányok Cleo-nál töltik, DVD-filmet néznek. Közben felkel a Hold, ami most Cleo-ra hat, ugyanis előbb meglátja a Hold tükörképét egy pohár vízben, majd a fürdõszobában a vízhez is hozzáér, így a Hold hatása miatt szirénné változik és minden fiút megbûvöl az énekével. Sõt, még egy csók is elcsattan Lewis és Cleo között. A lányok egész éjjel Cleo-ra vigyáznak, de Cleo felkel és egy rádióadást felhívva, énekel a rádióban. Másnap reggel a környék összes fiúja ott áll a házuk előtt, és Cleo-t követelik. Cleo úgy dönt, hogy koncertet ad a JuiceNet-ben, de a koncert közben lemegy a Hold, így Cleo elveszíti a hangját. Cleo elkeseredik, hogy a fiúk már nem rajonganak érte, de a családja megvígasztalja.
 
  Shipwrecked     1.13
A hajótörés  
Miss Chatham egy hajón él a kikötõben, de ki akarják lakoltatni, mert nem fizeti a használati díjat. Emma felajánlja, hogy költözzön hozzájuk egy időre. Miss Chatham valamilyen kincsrõl beszél, s ez Zane-t is érdekli. Miss Chatam-mel közlik, hogy ha nem fizet, akkor elviszik a hajóját. Miss Chatham az éj leple alatt megszökik a hajójával, de neki megy Zane csónakjának. Zane utánamegy, de Miss Chatham elájul. Lewis és Emma korházba viszik, Zane pedig a hajón marad, és a kincset keresi. De Zane leveri a petróleumlámpát, s a hajó felrobban. A hajó süllyedni kezd, Zane csapdába kerül, mert beragadt az ajtó. Emma visszamegy. hogy megmentse. Zane elájul, de még látja, hogy valaki kinyitotta az ajtót, és látja Emma uszonyának a végét. Emma a Mako-szigertre viszi Zane-t. A fiút nem hagyja nyugodni a különös lény, s úgy dönt, hogy megkeresi. Emma visszatér a hajóra, s megtalálja Miss Chatham kincsét: egy olyan medált, ami úgy néz ki mint Cleo-nak. A medálban van egy kép, amin Miss Chatham és barátnõi vannak sellõként. De nem látszik az uszonyuk. Miss Chatham végül az idõsek otthonába költözik.
 
  Surprise!     1.14
Meglepetés!  
Közeleg Cleo szülinapja. Apja egy gyerekes meglepetés bulit szervez neki. Emma és Rikki is elmegy a buliba. Amikor Cleo betoppan, dühös lesz és elúszik. Zane ráveszi Lewist, hogy menjen vele keresni a szörnyet. Lewis eltereli Zane-t a Mako-sziget környékérõl, hogy ne találjon semmit. De Cleo pont oda megy, ahol Lewis és Zane vannak. Lewis elvonja Zane figyelmét, így Cleo megmenekül. Lewis meghívja Cleo-t egy másik buliba, a kávézóba. Itt jó a zene, és a barátai is ott vannak. Végül Cleo mindent tisztáz az apjával, aki rájön, hogy Cleo felnõtt.
 
  The Big Chill     1.15
Fagyos hangulatban  
Emma a kávézóban kap munkát. Wilfrednek el kell mennie a hétvégén, és Emmára bízza a kávézót. Emma felveszi Rikkit, de összevesznek, mert Rikki udvariatlan a vendégekkel. Miriam betesz Emmának. Lekapcsolja hûtõház fûtését, és elbújik. Emma visszakapcsolja a hûtést, de mivel minden kiolvadt, a varázserejével mindent megfagyaszt, még Miriamet is. Másnap Lewis azt mondja, hogy Rikkinek kell felolvasztania. Ez megy egy darabig, de betoppannak a szállítók, Zane, és Wilfred is, de Miriam felébred, Emma pedig kimagyarázza magát.
 
  Lovesick     1.16
Szerelmi bánat  
Cleo az állatkertben beleejti a medálját a vízbe. Kiszedi, s közben együtt úszik Ronnyval, a delfinnel. Zane megkéri Cleo-t , hogy juttassa be az állatkert könyvtárába. Mivel Zane és Cleo sok idõt tölt együtt, Cleo családja azt hiszi, hogy szerelmes Zane-be. Cleo-t bezárják, de a delfin beteg lesz, és Cleo megszökik otthonról, hogy segítsen. Kim azt hiszi, hogy titokban akarnak összeházasodni. Végül Cleo rájön, mi a baja a delfinnek, és a családjának is mindent megmagyaráz.
 
  Under the Weather     1.17
A karantén  
Zuhog az esõ, így a lányok nem mehetnek ki az utcára, mert sellõvé válnak. Betegnek tettetik magukat, de a doktornõ karanténba zárja õket. Végül kisüt a Nap, de a Járványügyi Központ emberei kórházba akarják vinni õket. A lányok azt hazudják, hogy csak színlelték az egészet a biosz vizsga miatt. Eliot bárányhimlõs lesz, és Kim is elkapja tõle a vírust.
 
  Bad Moon Rising     1.18
Egy újabb telihold  
Újabb telihold van, és a lányok együtt töltik az estét. Lewis akkor megy el, amikor már felkelt a Hold, így Rikki meglátja a Hold tükörképét. Rikki a Hold hatása alá kerül, és elveszíti az önuralmát. Hogy ne veszélyeztesse a lányokat, a Mako-szigetre megy, de az erejének köszönhetõen mindent felgyújt, amihez hozzá ér. Zane is a szigetre megy, és a tûzgyûrû közepén Rikki megcsókolja Zane-t, de majdnem megöli a fiút. Másnap Lewis a kórházba viszi Zane-t, a lányok pedig a barlangba viszik Rikkit. Lemegy a Hold, és Rikki újra normális lesz.
 
  Hurricane Angela     1.19
A látogató  
Cleo folyton veszekedik Kimmel. Unokatestvérük, Angela a hozzájuk megy vendégségbe. Cleo elviszi õket az állatkertbe, de Angela eltûnik. Mikor Cleo hazaér, egy pelikánt talál a fürdõszobában. A lányok végül befogják a madarat, Cleo pedig az állatkertbe viszi. De az egyik gondozó észreveszi, Cleot pedig majdnem kirúgják. De kiderül, hogy a pelikán nem állatkerti, így Cleo megtarthatja az állását. Angelat a parton találják. Õ hozta a pelikánt, hogy elmehessen szörfözni. Végül Cleo kibékül Kimmel, de újra összevesznek.
 
  Hook, Line and Sinker     1.20
A horgászverseny  
Lewis nagyon készül a horgászversenyre. Cleo nagyon szeretné hogy nyerjen, így a horogra akaszt egy tonhalat. Lewist kizárják a versenybõl. Cleo minden horgász horogjára tonhalat akaszt, így Lewist visszaveszik a versenybe, és õ is nyer. Közben Rikki egy tréningre megy a városba. A tréningen találkozik Zannel. Kimennek az erkélyre, de az ajtó bezárul, és kintragadnak. Jól elbeszélgetnek egymással. De betoppan Zane apja, aki leszidja Zanet, de Zane visszaszól, Rikki pedig egy ízes megjegyzéssel távozik. A liftben Zane megcsókolja Rikkit.
 
  Red Hairing     1.21
A hajfestés  
Byron tesz egy megjegyzést Emmának, aki azt hiszi, hogy Byron túl megbízhatónak találja. Emma meg akar változni, és befesti a haját. A hajfestés közben átváltozik sellõvé, mivel a hajfestéshez víz is kell. Emma új haja elég rosszra sikerül, de amikor visszaváltozik, a haja is újra szõke lesz. Zane utánanéz Miss Chatham múltjának, és kiderül, hogy az ötvenes években megmentett egy halászt, aki szintén látta a szörny uszonyát. Zane kérdõre vonja Miss Chathamat, de õ nem mond semmit, és Zane az elsüllyedt hajóhoz megy. A lányok megtudják, hogy van lent egy kép, amin Miss Chatham, és a barátnõi vannak sellõként. Emma megszerzi a képet, de Zane látja õt sellõként, de a vörös haja miatt nem ismeri fel. Zane mindenkinek elmondja, hogy sellõt látott, de senki sem hisz neki. Rikki ajánlatot tesz Zanenek, hogy felejtse el a sellõt, és akkor randizhatnak. A fiú ezt elfogadja.
 
  Fish Out Of Water     1.22
Mint partra vetett hal  
A lányok megtudják, hogy Zane és Rikki járnak. Azt mondják Rikkinek, hogy választania kell, mert ha Zanenel randizik, akkor Zane közelebb kerül a titkukhoz, de Rikki faképnél hagyja õket. Emma családját, Zanet, Rikkit és egy vállalkozó családját Zane apja meghívja ebédelni. Az ebéden közli, hogy a Mako-szigetet be fogja építettni. Rikki jól beolvas neki, majd elmegy a Mako-szigetre. Azokra a szép pillanatokra gondol, amit a sellõként átélt. Majd visszamegy, és környezeti okokat felsorolva közli, hogy bármi áron megmenti a szigetet. Majd mindenki elmegy, és otthagyják Zane apját. A lányok végül kibékülnek, s egyezséget kötnek: nincs több titok.
 
  In Too Deep     1.23
A mélység titka  
Rikki a városban lóg Zanenel. Egy ékszerboltban meglát egy ugyanolyan medált, amilyen Cleoé. Lefényképezi, és megmutatja a lányoknak. Miss Chatham elmondja, hogy a medál Juliaé volt, aki meghalt. Miss Chatham a barátnõirõl is mesél nekik. 15 évesek voltak, amikor sellõvé váltak, és sok kalandjuk is volt. De nagyon különböztek egymástól. Julia annak idején épp úgy járt, mint Rikki. Õ is szerelmes volt valakibe, de mindent bevallott neki. A fiú pedig lefotózta õt sellõként, de Miss Chatham a fényképezõgépet a tengerbe dobta. Zane beszél a medálról Miriemnek, aki megvesz, hogy bosszantsa Rikkit. Zane visszszerzi a medált, egy csókért cserébe Miriemtõl. Rikki látja a csókot, összeveszik Zanenel, és Miriem bedobja a medált a vízbe. Emma lemegy érte, de Zane is utánamegy. Szerencsére Emma nem bukik le. Miss Chatham odadadja a medált Rikkinek, és a sajátját Emmának. Most már nekik kell vigyázni a titokra.
 
  Love Potion     1.24
A szerelem varázsa  
A lányok a kávézóban szervezik az osztálybulit, Lewis pedig egy szeren dolgozik, ami vízhatlanná teszi õket. Rikki Zanenel megy a buliba , de Lewis nem hívja meg Cleot, mert teljesen a szerre koncentrál. Végül Cleo Natetel megy a buliba. Emma Byronnal akar menni, de a fiú nem hívja meg. Lewis leteszteli a lányokon a szert. A szer mûködik. Lewis rájön, hogy aznap van a buli, elhívja Cleot, de megjön Nate Cleoért. A buli jól megy, ameddig a lányoknak kiütéseik nem lesznek a szertõl. Elmennek a buliból a Mako-szigetre. Lewis utánukmegy, és bocsánatot kér. Emma, és Rikki visszamegy a kávézóban, ahol Byron és Zane vár rájuk. Lewis és Cleo összejönnek a barlangban.
 
  Dr. Danger     1.25
A veszély visszatér  
Lewis és Cleo a Mako-szigeten piknikeznek ,amikor feltûnik Dr. Demman hajója. Demman azt mondja Lewisnak, hogy a halakat vizsgálja. Zane elmondja neki., hogy egy sellõ él a szigetnél, és maradjon ott, ha látni akarja. Demman rátalál a barlangra, és talál egy pikkelyt Cleo uszonyáról. Egy szivet is lát belerajzolva a homokba, amit Lewis készített. A sejt, amit a pikkelybõl nyert ugyanolyan, mint Lewis mintája. Mikor ezt közli a fiúval, lát egy ugyanolyan szivet az asztalon, mint a barlangban. Demman ekkor jön rá, hogy Lewis járt valakivel a barlangban. Demman vízalatti mozgásérzékelõ kamerákat helyezett el a sziget körül. Ezek lefotózzák a lányokat sellõként. A képek letöltésekor ott van Zane és Zane apja, aki Dr. Demmant fizeti.
 
  A Twist in the Tail     1.26
Dupla csavar  
Telihold lesz, és Miss Chatham szól a lányoknak, hogy a Hold ma éjjel különösen veszélyes lehet. Zane megmondja Rikkinek, hogy a sellõk léteznek, így a lányok is tudomást szerezek arról, hogy a sellõségük nem titok többé. Lewisnak Demman megmutatja a képeket. A fiút elfogják, és bezárják, a lányokat pedig csapdába csalják a Mako-szigeten. Zane nagyot néz, amikor látja, hogy a lányok sellõk. Zane kiszabadítja Lewist, és együtt megmentik a lányokat. Zane összeveszik az apjával ,s a fiú közli vele, hogy elvesztette õt örökre. Zane apja kiszáll az üzletbõl. Miss Chatham elmondja a lányoknak, hogy esti holdtölte nem egy közönséges telihold. Holdfogyatkozás lesz, s ilyenkor a lányok feladhatják a varázserejüket, és a sellõlétet. A lányok beleegyeznek, s a szigetre mennek. Demman még egyszer el akrja kapni õket, de a lányok a varázserejükkel elintézik õket. Besüt a Hold, s a lányok beleugranak a vízbe. Mikor a Hold kikerül a Föld árnyéka alól, a lányok visszaváltoznak emberré. Zane végül kibékül az apjával. Másnap a lányok vízhez érnek, s nagy megdöbbenésükre sellõvé változnak. Lewis közli velük, hogy igazából csak 12 órára adták föl a sellõlétet.

                              2.évad

Control     2.01
Viharos időjárás  
Lewis figyetlensége miatt a lányok a holdba néznek, és elmennek a Mako szigetre. Ott vannak a barlangban, amikor besüt a Hold. Lewist elrepítik, mert új erőik lesznek. Nagy vihart okoznak. Cleo a szelet, Emma a felhőket, Rikki pedig a villámokat irányítja. Másnap reggel a lányok az ágyukban ébrednek, semmire sem emlékezve. Csakhogy Rikki elégeti a nadrágját, Emma lefagyasztja a konyhát, s Cleo tornádót csinál a házban. Reggel A JuiceNetben beszélik meg a történteket. A TV-ben látják, hogy a Mako szigeten nagy vihar volt. A lányok észreveszik, hogy megnőtt az erejük. Elmennek a szigetre, ahol megtalálják Lewist-kissé rossz állapotban, majdnem félholtan.
 
    Fire and Ice     2.02
Önuralom  
Az edzésen egy fiú (Nate öccse) nem engedte Eliotot focizni, ezért nem tud gólt lőni. Emma megunta,hogy az öccsét piszkálják ezért lefagyasztotta a füvet, és a gyerek elesett. Végül Eliot lett a csapat büszkesége. Közben Lewis találkozik Charlotte-al, aki gyönyörűen fest. Cleo és Lewis végül szakítanak, miközben Charlotte egyre jobban próbál közel kerülni Lewishoz, aminek Cleo nem fog örülni.
 
    Double Trouble     2.03
Hiába menekülsz  
Zane visszajön a városba és találkozik Rikkivel. Rikki és Zane végül újra összejönnek a Mako szigeti barlangban, a tiltásnak ellenére. Rájön, hogy megint sellők. Cleo azt hiszi van valami Lewis és Charlotte között. Cleo elolvassa Charlotte naplóját. Lát egy képet és azt hiszi Charlotte jár bizonyos RJ-vel. Számonkéri a lányon és kiderül az igazság: Charlotte és Lewis közt nincs semmi.
 
    Emma Rebel     2.04
Tűz és jég  
Emma szülei és testvére elutaznak. Rikki ott alszik Emmanál a hétvégén. Kezdi unni,hogy Rikki a mindent megtehet, és ő sose lazíthat. Úgy dönt lázadó lesz. Emma szervez egy bulit. Amiről persze a szülei nem tudnak. Közben Lewis karatézni kezd, hogy Cleot vissza tudja szerezni. Nate segít neki, de csak azért , hogy meg tudja szerezni Cleot. A bulin Lewis és Nate öszeverekszenek(Cleoért), és eltörnek egy szobrot. Közben Emma szülei hazajönnek. Rikki magára akarja vállalni a következményeket, de Emma mindent bevall.
 
    Hocus Pocus     2.05
Hókusz pókusz  
Lewis szerez egy sellőkönyvet, amiben minden benne van a sellőkről, és a varázserejükről. Emmát, és Rikkit nem érdekli a könyv, de Cleo talál benne egy érdekes részt a kívánságkrémről. Ráveszik a lányokat, hogy készítsék el. Mikor elkészül, Rikki az arcára keni, és kíván valamit, de nem történik semmi. Rikki bosszúból felforralja a főzetet, és a gomba tenyészni kezd, és ellepi a kávézót. Másnap Cleo kipróbálja a krémet sellőként, és Kim kívánsága teljesül. Cleo szeretné, ha minden úgy lenne, mint régen, és erre használja a krémet. Közben a gomba ellepi a kávézót, de semmit sem tudnak tenni. Először Charlotte érkezik, aki dzsúzt akar inni, majd betoppan Wilfred, aki reklámfilmet forgat. Emma csak húzza az időt, hogy addig Lewis és Cleo eltüntessék a gombát. Végül minden sikerül, de Lewis könyve elveszett.
 
    Pressure Cooker     2.06
Kukta  
Cleo és Kim azt hiszik, hogy apjuk elkezdett csajozni. Cleo látja is a nőt a kikötőben. Közben Charlotte együtt horgászik Lewissal. Cleo épp arra úszik, és amikor meglátja őket, ellopja Lewis botját. Aznap este a nő átjön vacsorázni. Mikor megjönnek kiderül, hogy kik is a vendégek: a nőt Anettnek hívják, és a lányával jött, aki nem más, mint Charlotte. Közben betoppan Lewis, aki Cleonak akar magyarázkodni, de Cleo hajhatatlan. Anettet is érdekli Lewis, hiszen Charlotte annyit mesélt róla. Cleo nem figyel, és odaég a vacsora. Anett segít a helyzeten, s nekiállnak főzni. Charlotte összelisztezi Cleot, aki már nem bírja tovább, és hívja a lányokat. A lányok a varázserejükkel tönkreteszik a vacsorát, Anett pedig felháborodva távozik. Ezután derül ki, hogy Anett Cleo apjának az üzlettársa. Cleot furdalja a lelkiismeret, és a lányokkal főz az apja halaiból a kávézóban. Végül Anett üzletet köt Cleo apjával.
 
    In Hot Water     2.07
Meleg helyzet  
Cleot kirúgják, mert főnöke engedéye nélkül etette meg Roni-t a delfint. Az állást Lewis kapja meg, de emiatt összevesznek Cleoval. A lányok az állatkertbe mennek, hogy egy kis zűrt csináljanak. Kinyitják a víz alatti kaput, s bajt csinálnak. Lewis beszél velük, s medfogja a kapu nyitóját. A lányok elmennek, de a delfin kiszökik az óceánba. Lewist gyanusítják, s kihívják a rendőrséget. A lányok megpróbálják megkeresni a delfint, de hiába. Cleo megtudja, hogy Emma és Rikki engedte ki a delfint. Végül a lányok megtalálják a delfint. Visszaviszik az állatkertbe, s Lewis megmenekül, Cleot pedig visszaveszik.
 
    Wrong Side of the Tracks     2.08
Nem számít, hol laksz  
Rikki azt hazudja mindenkinek, hogy gazdagok és, hogy egy nagyon szép házban laknak. Igazából Rikki egy lakókocsitelepen lakik. Nate ellop egy motordíszt, ami később kiderül, hogy Rikki apjának motorjáról van. Zane visszaviszi, de a férfi elüldözi őt. Rikki megmutatja Zanenek, hol is lakik. Zanet nem zavarja. Mikor megcsókolja a lányt, Rikki apja kidobja őt. Zane megszereli a motort, Rikki apja megbékél. Rikki meghivja a lányokat és Lewist vendégségbe.
 
    Riding for a Fall     2.09
Lovaslecke  
Emma szülei beiratják Eliotot lovaglóórákra. Emmának el kell kísérnie őt. Az oktatót Ashnek hívják, s Emmának nem nagyon tetszik a srác. Folyton kritizálja, s Ash is idegesíti őt. Ash megkéri Emmát, hogy vigye a lovat a enni, de ne egyen gyomokat. Emma nem figyel, s a ló gyomokat eszik. Eliot átmegy a vizsgán, de a ló megbetegszik. Emma segíteni akar, de Ash elküldi. Emma havazást csinál, hogy lehűtse a ló szervezetét. Másnapra a ló meggyógyul. Lewis díjat nyer, s elhívja Cleot a díjátadóra. Cleo nemet mond. Végül Charlotte megy Lewissal, de közben Cleo meggondolja magát. Lewis azt hazudja, hogy beteg, így nem mehet a díjért, de a két lány elmegy helyette. Mikor kiderül, hogy Lewis hazudott nekik, faképnél hagyják őt.
 
    Unfathomable     2.10
Ez a hajó elúszott  
Cleo megbukik biológiából. Újra meg kell írnia a vizsgát, de kell egy tanulótárs is, aki nem más, mint Charlotte. Charlotte elhalmozza Cleot feladatokkal, hogy rámozdulhasson Lewisra. Cleo medálja is felkelti az érdeklődését. Charlotte festményeket mutat a Mako-szigetről Lewisnak, aki elviszi őt oda. A lányok követik őket. Cleo a vízbe esik, Lewis meg eltereli Charlotte figyelmét, de egy csók lesz az eredmény. Végül Cleo átmegy a vizsgán, de Charlotte és Lewis már járnak.
 
    Treasure Hunt     2.11
Kincsvadászat  
A Mako-szigetnél elsüllyedt egy hajó. A hajón van egy nagyon értékes szobor. Zane meg akarja szerezni a szobrot, s részesedést ajánl Rikkinek. Rikki rábeszéli a lányokat a szobor megkeresésére. De a lányok megtudják, hogy pénzről is van szó, ezért elmennek. Rikki végül megtalálja a szobrot, ami egy ládában van. A ládát rosszul húzzák fel, és Rikkire zuhan. Rikki elájul, közben megérkeznek a többiek, hogy segítsenek Rikkin. Rikki magához tér, másnap pedig felhozzák a szobrot, s Rikki megkapja a részét a jutalomból.
 
    Monster     2.12
Haléhség  
Emma szerez egy korallt Cleonak, de közben megvágja a kezét, direkt. A korall Cleo egyik halhoz Hektorhoz kerül. Emma kezd furcsán viselkedni, s nyilvánosan mutatkozik, mint sellő. Hektor narancssárga színéből fehér lesz. Végül kiderül, hogy mindketten korallmérgesek. Emma szülei házassági évfordulót ünneoelnek, de Emma tönkreteszi a vacsorát. Emma ekkora már szörny lett. Lewis beadja az antidoxint, így Emma normális lesz. Hektor is meggyógyul.
 
    Camping on Mako Island     2.13
Holdkór  
A Sertori család kempingezni megy a Mako-szigetre. Ez nem is lenne baj, de az nap pont telihold van. Lewis és Charlotte is velük tart. A lányok közül először Cleo nézz bele a holdba. Mikor Emma és Riki észreveszik, hogy eltűnt utána mennek mit sem törödve a teliholdhatásának. Eközbe Charlotte ráakad a vulkánban lévő barlangra ahová nemsoká besütt a telihold fénye. Szerencsére Emma időben érkezik, hogy Charlotte ne vátozon át sellővé.
 
    Cleo vs. Charlotte     2.14
Cleo kontra Charlotte  
Cleo bevallja Rikkinek, hogy még mindig szereti Lewist. Rikki az javasolja, hogy tegyen valamit érte. Cleo el is hívja Lewist úszni. Wilfred Emma helyett Asht nevezi ki új üzletvezetőnek. Ash új egyenruhát vezet be, sőt a vendégek még mini-kosárlabdát is játszhatnak. Ezek Emmának nem tetszenek, s összevesznek Ashel. Ash azt hiszi Emma rossz helyre tette az üdítőket, és kirúgja. Végül kibékülnek , Ash megváltoztatja a reformokat és randira hívja Emmát.
 
    Irresistible     2.15
Nate, az ellenállhatatlan  
Zane mutat Lewisnek egy parfümöt. De mindenki nagyon büdösnek találja. Nate elmegy Cleoékhoz gitározni és szerelni. Majd Nate megtalálja a parfümöt, ő jó illatúnak találja, és befúja magát. Bemegy Juicenetbe és mindenki kirohan. Emma odamegy szólni neki , hogy elriassza a vendégeket. Int neki a kezével( Ha ezt csinálja olyankor megbabonázza a lányokat) és megérzi az illatot és beleszeret. Cleoval és Rikkivel ugyanaz történik. Bejön Lewis és Zane s kávézóba és meglátják, hogy táncolnak Natetel a lányok. Ezután Nate elmegy és kijózanodnak. Utána megint találkoznak Nattel és újra megbabonázódnak. Mennek együtt fürödni és éppen csak, hogy megtudják akadályozni Zanék, hogy belemenjenek a vízbe a lányok. Aztán kijön a víz és hozzáér a lábukhoz ezért beleugranak a vízbe. Később Lewis és Zane a tengerbe önti a bajkeverő parfümöt.
 
    Visions     2.16
Lewis álma  
Lewist rémálmok gyötrik, melyekben Cleo nyílvánosan mutatkozik, mint sellő. Eliot szerelmes lesz Kimbe, s Lewistól kér tanácsokat. Kim csak kihasználja Eliotot, például vele irattatja meg a háziját. Elmennek a vidámparkba Lewissal és Cleoval. Kim mindent megvetet Eliottal, de a fiúnak nem marad több pénze. Eliot vesz Kimnek egy narancssárga macit, ami beleesik a vízbe. Cleo vizes lesz, s a vízbe ugrik. Az emberek látják Cleot, mint sellő, de Lewis felhozza a macit, s kiderül, ,,hogy csak a macit látták’’. Végül Eliot otthagyja Kimt, s kiosztja Lewist, hogy egyáltalán nem ért a lányokhoz.
 
    Moonstruck     2.17
Randi teliholdkor  
Telihold van, s a lányok Emmánál töltik az estét. Sajnos Cleo a Hold hatása alá kerül, és elég idétlenül kezd viselkedni. Közben beállít Ash, aki egy romantikus vacsorát készít Emmának, ezért Rikkinek egyedül kell Cleora vigyázni. De Cleo széthúzza a függönyt, és Rikki is a Hold hatása alá kerül. A lányok tönkreteszik a vacsorát, Emmát pedig a fürdőszobába viszik, ahol a vízbe lökik. Felhúzzák a redőnyt, így Emma a Hold hatása alá kerül. Felhívják Asht a fürdőszobába, ahol Emma meg akarja mutatni Ashnek, hogy sellő. Szerencsére Lewis az utolsó pillanantban érkezik, és megakadályozza, hogy Emma leleplezze magát. Másnap Emma kimagyarázza magát Ash előtt, és bevllja, hogy nagyon szereti őt, és végre elcsattan közöttük egy csók.
 
    The Heat is On     2.18
Az évforduló  
Egy év telt el azóta, hogy a lányok sellővé váltak. Cleo egy ünnepséget akar rendezni a Mako-szigeti barlangban ennek tiszteletére. Lewis klasszul feldíszíti a barlangot. Közben Zane és Ash összevesznek, így Rikki és Emma is összevesznek, így Cleon a sor, hogy összetartsa a lányok barátságát. A lányok elkésnek az ünnepségről, mert Ash és Zane biliárd meccset játszanak, hogy mindent eldöntsenek. A lányok az erejüket is használják, s majdnem nagy vihart okoznak. Ekkor állít be Lewis, és leállítja őket. Szegény Cleo közben teljesen elkeseredett, és azt hiszi, hogy a lányok számára az egész nem ér semmit. Végül megérkeznek a lányok, s az estének jó vége lesz.
 
    The Gracie Code (Part One)     2.19
Gracie emléke (1.rész)  
Lewis a Mako-szigeten a mágneses mezőt vizsgálja. Megtudja, hogy nem ő az első, aki a szigeten kutat. Ötven évvel ezelőtt bizonyos Max Hamilton is kutatott a szigeten, aki ismerete az első generáció titkát, úgy, mint Lewis most a lányokét. Lewis felkeresi Maxet, és elmondja neki, hogy most is vannak sellők. Lewis a Mako-szigetre viszi Maxet, aki elmondja neki a barlang történetét. Elmeséli, hogy Gracie nem bírta elviselni a titok súlyát. Már nem akart sellő lenni. Ezért beledobta a medált a vízbe, és amikor a bolygók úgy álltak, feladta a varázserejét. Ezért váltak szét akkor a lányok
 
    The Gracie Code (Part Two)     2.20
Gracie emléke (2.rész)  
Max odaadja Lewisnak a kutatásait, különböző iratokat, képeket és egy filmet. A dokumentumokat Cleoéknál helyezik el. Charlottenak elege van abból, hogy Lewis túl sok időt tölt a lányokkal. Válszokat akar. Lewis azt hazudja, hogy egy feladaton dolgoznak. Charlotte Cleoékhoz megy, és kérdőre vonja őket. Lát egy fotót Gracieről, és megkérdezi miért van róla képük. Gracie ugyanis Charlotte negymamája. Charlotte elviszi a képet Lewisnak. Felfedezi, hogy egy medál van a nyakában, ami pont olyan, mint Cleoé. Charlotte visszamegy, de a lányok nincsenek ott. Helyette Kimnek azt hazudja, hogy ő is benne van a feladatban. Ellopja a filmet, a képeket, és dokumentumok egy részét. Mikor megnézi őket, rájön , hogy a nagymamája és a barátnői sellők voltak.
 
    Then There Were Four     2.21
Most már négyen vannak  
A lányok el akarják tüntetni a kutatásokat, de Lewis azt mondja, hogy vigyék inkább Maxhez. Charlotte továbbra is nyomoz nagymamája titokzatos múltja után. Követi Lewist, aki Maxhez tart. Lewis elmondja Maxnek, hogy valaki látta a filmet, és senkinek se mondjon semmit. Charlotte beszél Maxel, aki eleinte nem mond semmit, de amikor a lány közli, hogy Gracie a nagyanyja, mindent elmond. De arra a kérdésre, hogy hogyan lehet valaki sellő, csak ezt mondja: ,,A megfelelő helyen, és időben a varázslat megtörténik.’’ Charlotte többször is megnézi a filmet, és beazonosítja a helyet, hogy hol válhat sellővé: a barlangban, a Mako-szigeten. A lányok aggódnak, és nem ok nélkül. Charlotte ugyanis eltűnik, senki sem találja. Charlotte a Mako-szigeten van, de a lányok is oda tartanak. Charlotte látja a lányokat sellőként, így már mindent tud. De hiába ér a vízhez, nem történik semmi. Csakhogy aznap este épp telihold van. Mikor besüt a Hold, Charlotte a vízbe ugrik. Másnap örömmel mutatja a megdöbbent Lewisnak, hogy ő is sellővé vált.
 
    Bubble Bubble Toil abd Trouble     2.22
A röplabdameccs  
Cleo látja Charlotteot sellőként, így a lányok is megtudják, hogy Charlotte sellővé vált. Emma szerint a sellők barátok, és megmutatják a varázserejüket Charlottenak. Charlotte is próbálkozik, de nem történik semmi. Charlotte a kávézóban fedezi fel az egyik erejét: tudja mozgatni a vizet. Az iskolában beszervezik a lányokat a röplabdacsapatba. Délután van az első meccs. De a labda vizes lesz, és sajnos Charlotte is, így neki a vízbe kell ugrania. Miközben várja, hogy megszáradjon felfedezi a következő erejét: fel tudja forralni a vizet. A lányok végül megnyerik a mérkőzést, mert használják az erejüket. Charlotte közben rájön, hogy fagyasztani is tud. Közli a lányokkal, hogy ő egy ,,szupersellő’’
 
    Reckless     2.23
Nincs kegyelem  
Charlotte nem örül, hogy a lányok segíteni akarnak neki. Úgy gondolja, hogy egy ő az egyetlen „igazi” sellő. Lewis közben tönkreteszi Nate jet-skijét, és Nate megakarja térítetni a kárt. Az állatkertben Ronny, a delfin játszani akar Charlottetal, de Charlotte az erejével akarja őt távoltartani. Szerencsére Cleo épp időben érkezik, hogy leállítsa. Charlotte úgy dönt, bosszút áll mindazokon, akik rosszak voltak Lewishoz. Natet el akarja intézni a varázserejével, de a lányok leállítják.
 
    Three's Company     2.24
Három még társaság, négy már tömeg  
Közeleg Lewis 17. szülinapja, Charlotte pedig egy szülinapi partit szervez neki. Emma és Cleo ott van, de Rikki nem, mert összeveszett Charlottetal. Lewis örül, de nem érzi jól magát, mert a buli olyan, mint egy ünnepség. Charlotte a varázserejével bezárja a lányokat. Rikki segít a lányoknak. Hogy megleckéztessék Charlotteot, egy hajón szerveznek egy igazi bulit. Charlotte nagyot néz, amikor mindenki elmegy a hajóra. Ezzel véget ér a lányok és Charlotte ,,barátsága’’.
 
    Sea Change     2.25
Veszélyes vízeken  
Charlotte közli Lewissal, hogy többet nem beszélhet Emmával, Rikkivel, és főleg nem Cleoval. Cleonak meg kell csinálnia a mosogatást, de nem teheti, mert sellővé válik. Inkább elszökik otthonról. A parkban találkozik Charlottetal. Harcra kerül sor kettejük között, de Charlotte túl erős: legyőzi Cleot, és ellopja a medálját, azzal az okkal, hogy a medál a nagymamájáé volt, így most az övé. Charlotte azt hazudja Lewisnak, hogy Cleo magától adta neki a medált. Cleo is ott van a kávézóban, és látja ahogy Lewis felteszi Charlottenak a medált, és megcsókolják egymást. Cleo elmenekül, most, hogy mindenét elvesztette. Telefonál Lewisnak, de Charlotte kinyomja. Cleo üzenetet hagy neki, a tengerbe ugrik, és a sziget mellé úszik, ahol rengeteg a cápa. Egy cápa beszorítja egy üregbe, így Cleo nem menekülhet. Cleo családja aggódik, a lányok is keresik őt, de nem találják sehol. Lewis megtalálja a mobilját Charlotte táskájában. Meghallgatja az üzenetet, és Maxhez megy. Max szerint Cleo a sziget mellett van. Lewis kérdőre vonja Charlotteot, aki nyíltan közli vele szándékait. Lewis Cleot választja kettejük közül, és szakít Charlottetal. Végül Lewis megmenti Cleot, és újra összejönnek. Cleo hazamegy, és bocsánatot kér a családjától.
 
    Finale     2.26
Sellők harca  
Telihold lesz, és a lányok szólnak Charlottenak, hogy ne nézzen a Holdba. Charlotte nem hisz nekik, és jól elintézi őket. Max közli Lewissal, hogy ma este különleges telihold lesz. A bolygók úgy fognak állni, hogy a lányok feladhatják az erejüket örökre. Felkel a Hold, Charlotte pedig a Hold hatása alá kerül, és megtámadja Emmáék házát, ahol a lányok is vannak. Lewis leállítja a lányt, és a Mako-szigetre viszi. Cleo aggódik Lewis miatt, és a szigetre megy. Lewis elmondja neki, hogy ma este fel lehet adni a sellőlétet. A lányok is megérkeznek, Rikki gőz csinál, és visszaváltoznak emberré. Varázserejükkel harcolnak Charlotte ellen. Már úgy tűnik, hogy Charlotte győz, amikor új erejük segítségével a vízbe dobják, amikor besüt a Hold. Így Charlotte elveszíti az erejét, és visszaváltozik emberré. Másnap Lewis visszaszerzi a medált. Emma pedig megmutatja Ashnek, hogy sellő. A sellők végre hárman vannak, mint régen, és újra együtt úszhatnak.

(Bocsi, de a 2. évadhoz nem találtam képeket) Ellopni TILOS !